Hemtjänsten i Söderbärke slutar med mat från kommunens kök

Under många år har Smedjebackens kostenhet tillverkat matlådor för distribution till omsorgen i kommunen. Matlådorna har sedan levererats av antingen hemtjänsten eller kostens chaufför. Men nu ska maten köpas från butik istället.

De som idag har matdistribution behöver inte vara oroliga för att inte få mat levererat till sig i framtiden. De kommer att få hjälp av hemtjänsten att via nätet handla matlådor/maträtter i butik, meddelar Smedjebackens kommun.

En lagändring har lett till att kostenheten inte mer kan fortsätta tillverka och leverera matlådor till de som har matdistribution. Efter utredning och beslut i omsorgsnämnden har det bestämts att kommunen upphör med att tillverka och leverera matlådor efter första kvartalet 2023.

”På det här sättet kan de som får hjälp med inköp vara med och se vilket utbud som butiken har och tillsammans med hemtjänstpersonalen välja vad de vill handla. De kommer då också få möjligheten att välja vilka matlådor/maträtter de vill handla från den aktuella butiken och få dem hemkörda samtidigt som deras övriga inköp levereras”, säger kommunen i ett pressmeddelande.

Genom den här förändringen får de som behöver hjälp med att handla matlådor ett större utbud att välja mellan. Hemtjänstpersonalen kommer att ha en bärbar handdator med sig så att de tillsammans på nätet kan välja utifrån butikens aktuella utbud.

%d bloggare gillar detta: