P-tiden begränsas på Järntorget

Efter många turer de senaste åren kring parkeringen på Järntorget i Fagersta är det nu ändrat till att två timmar är maxtiden.

Det har varit olika bud om parkering på torget ända sedan 70-talet då det var livlig torgkommers men förbjudet att ställa ifrån sig bilen. Efter det har det varit olika regler och särskilt de senaste åren då det ömsom varit tillåtet och ömsom förbjudet att parkera.

Till slut nåddes en kompromiss med butiksägarna då Järntorget skulle byggas om, att anlägga p-platser på halva ytan medan den andra delen blev fintorg. Men eftersom det uppstått problem med långparkering där, liksom det gjorde vid Lidl, har p-tiden nu begränsats till två timmar.

Ett vaktbolag har i uppdrag att se till att det efterlevs. Annars blir det 500 kronor i böter.

%d bloggare gillar detta: