Kunder bötfälls när de parkerar där NVK lovade att måla p-rutor

Då Bergslagsvägen i Västanfors byggdes om för några år sedan blev det en märklig lösning framför Kents data och Carlos pizzeria. Det finns gott om utrymme, men inget tillstånd att parkera. Därför bötfälls kunder till butikerna.

Kent Boström, som driver Kents data, talade med tre ansvariga personer vid NVK under tiden som vägbygget pågick. Han tyckte att de valt en konstig lösning med dubbel cykelbana och ingen parkering.

– De sa olika saker alla tre om hur det skulle lösas med parkeringsplatser utanför våra butiker och det sista när de inte byggt några p-fickor var att de skulle rita upp sådana på asfalten. Men det har de inte gjort, säger Boström till FN.

En dag när parkeringsvakterna som Fagersta kommun anlitat lappade kunder gick han ut och förklarade att NVK meddelat att det är tillåtet att stå på asfalten.

– Då sa de att det är en cykelbana. Men man kan ju inte ha en cykelbana som plötsligt slutar rakt bakom parkerade bilar framför Björnes. Gång- och cykelbanan är bredvid, på det breda området med plattor, påpekar Kent Boström.

FN har kontaktat NVK om varför man inte målat upp de utlovade p-platserna utanför de berörda butikerna och hur man tänkt sig att problemet ska lösas, men har inte fått något svar. Och de som då hade ansvar för vägbyggena i Fagersta är inte längre kvar på NVK.

%d bloggare gillar detta: