Därför flaggar Fagersta kommun för Pride

Fagersta kommun flaggar för Pride för att visa solidaritet med hbtqia+personer och med alla som kämpar för att stärka gruppens livssituation och rättigheter. Det sker efter en motion från Ann-Christine Andersson, V.

Det påpekar kommunen som under Prideveckan den 1-7 augusti hissar Prideflaggan för homosexuella, bisexuella, transpersoner, queera, intersexpersoner, asexuella, aromantiska och alla andra sexualiteter och identiteter som vanligtvis exkluderas av normen.

”Fördomar, allmän okunskap och strukturellt förtryck gör att det fortfarande är problematiskt, och för vissa omöjligt, att leva öppet som hbtqia+ person. Här i Fagersta uppger till exempel unga hbtqia+ personer att deras mående är sämre än övriga ungdomars. Detta är inte acceptabelt och något som Fagersta kommun aktivt arbetar för att förändra”, framhåller kommunen.

Det finns numera två jämlikhetsutbildningar skräddarsydda för Fagersta. En som riktar sig till politiker och anställda inom Fagersta kommun och en som riktar sig till föreningslivet. Båda syftar till att öka kunskap om och förståelsen för hur strukturer, bemötande och beteenden kan skapa exkludering.

Dessutom finns en jämlikhetsfond som ger stöd till föreningar och organisationer som vill utveckla sitt arbete med jämlikhetsfrågor.

%d bloggare gillar detta: