M: Därför röstar sjukvårdspersonal blått

INSÄNDARE

I snart tolv år har regionen haft Socialdemokrater som styr. Vi kan konstatera att under deras ledning har Region Västmanland bland de högsta sjuktalen i landet, där nästan var tionde medarbetare var sjukskrivna i början på det här året.

Visst har vi en pandemi att delvis skylla, men långt ifrån allt. I sommar saknas nämligen flertalet erfarna barnmorskor på förlossningen, ambulanspersonal arbetar extra för att kollegor ska kunna ha semester och bristen på narkos- och operationssjuksköterskor är stor medan vårdkön sakta växer.

Över ett trettiotal vakanta sjukskötersketjänster finns ute i detta nu, men få söker och många annonser förnyas istället för att tillsättas. En del medarbetare har valt att lämna sin tjänst, men har i alldeles för få fall blivit tillfrågade varför. Socialdemokraterna vill inte veta svaret är vår gissning.

Istället för fler kompetenta medarbetare till hälso- och sjukvården, ser vi fler och fler administratörer bakom en dator. Moderaterna vill införa anställningsstopp för centrala administratörer, inte för de som arbetar vårdnära till exempel läkarsekreterare, och skapa fler karriärvägar för att den viktiga hälso- och sjukvårdspersonalen både ska stanna och de som har lämnat vilja komma tillbaka.

Vi vet att vi tillsammans med våra kollegor vill bedriva Sveriges bästa sjukvård, men då behöver Region Västmanland bli Sveriges bästa arbetsgivare och patientnära arbete måste löna sig mer än idag. Därför röstar vi som sjukvårdspersonal på Moderaterna i höst.

Stephanie Bruksgård, leg. Sjuksköterska

Anna Nygren, leg. Sjuksköterska

Björn Svartsgård, Överläkare

Anna Gardeblad, Undersköterska

%d bloggare gillar detta: