Tidig värmebölja ger 30 grader i skuggan

Temperaturen väntas stiga upp emot 30 grader de närmaste dagarna i norra länsdelen. Och det vackra vädret ser ut att hålla i sig de tio dagar som går att överblicka.

SMHI varnar för stor risk för skogsbränder och att stor försiktighet bör iakttas vid eldning utomhus. Något förbud råder inte i nuläget men räddningstjänsten påminner om att vara på den säkra sidan om man ska elda.

”Du som eldar har ALLTID ansvaret för eldningen och att elden inte sprids okontrollerat. Ta hänsyn till rådande väderförhållanden, var beredd med tillräcklig släckutrustning för att kunna släcka elden snabbt om förhållandena ändras. Placera elden utifrån hur omgivningen ser ut. Är du minsta tveksam ska du avstå från att elda”, påpekar Södra Dalarnas räddningsförbund som Fagersta och Norberg tillhör.

%d bloggare gillar detta: