Båda fontänerna i Fagersta står stilla

Eftersom någon lösning på problemet med bullret från fontänen på Brinelltorget inte kunnas nås, blir den fortsatt stängd. Och nu är även den i Västanfors ur drift.

Oroliga Västanforsbor har hört av sig och undrat om även fontänen framför stationshuset stängts av på grund av klagomål. Men så är det inte. Orsaken är att en vattenpump gått sönder och en ny är beställd, uppger NVK.

Med fontänen på Brinelltorget är det svårare. Fagersta kommuns ledning ville inte ta till sig förslaget att flytta den till Vilhelminaparken och eftersom man inte lyckats få ned ljudvolymen till godkänd nivå så står den fortsatt stilla efter snart ett år. Vad som ska ske med den finns det i dag inga planer för. Det ska utredas i samband med att NVK tar ett helhetsgrepp över vad som ska göras på torget.

%d bloggare gillar detta: