Förstår inte Fagerstas starke man hur illa det är inom vården?

INSÄNDARE

”Sjukvården ska finnas där när du behöver den. Det ska alla i Västmanland känna sig trygga med.” Det skriver Fagerstas kommunalråd Marino Vallsten i Fagerstaposten när han nu vill göra politisk karriär inom sjukvården.

Man tar sig för pannan över hans oförmåga att se verkligheten som den är. Rapporterna om hur illa människor behandlats av sjukhusvården och Fagersta kommun, där han är högst ansvarig, har duggat tätt under våren.

Media har rapporterat om Mats som hade en skräckupplevelse på korttidsboendet i Fagersta och samma dag som man möttes av en valannons med Norbergs leende sjukvårdspolitiker, socialdemokraten Kennet Östberg så berättade Fagerstaposten om hur illa en kvinna behandlats av sjukvården efter att ha opererats och vem tog inte illa vid sig av att läsa Mikael Moilanens debattinlägg i Fagersta Nyheter om hur fruktansvärt hans cancersjuka far behandlades av den landstingsdrivna vården i Fagersta och det usla samarbetet med kommunen?

För att inte tala om den svårt dementa Fagerstakvinna som inte kunde ta hand om sig själv men trots mängder av vädjanden från anhöriga till Fagersta kommun om en plats på korttidsboende så löste det sig inte förrän nyheterna tog upp fallet.

Som tur är så vänder sig en del förtvivlade närstående till media och berättar om vilket helvete deras nära och kära utsatts för när de varit i som störst behov av stöd från samhället.

Det rimmar väldigt illa med Fagerstaledningens fagra löften sedan åtta år om att det ska vara en guldkant på tillvaron när man blir gammal. Visst finns det de som har det bra på äldreboendena tack vare en duktig och vänlig och hårt arbetande men lågavlönad personal som vore värd lite guldkant för sitt slit. Men den finaste guldkanten av alla har toppolitikerna skaffat sig själva med sina väl tilltagna löner trots att de inte har någon skolning alls i vare sig sjukvård eller omvårdnad.

Innerligt trött på unket valfläsk

%d bloggare gillar detta: