Upp och ner med skyltningen på Lidls parkering

Skyltningen om vad som gäller för att parkera vid Lidl har nu ändrats för tredje gången på kort tid. Men dagens skyltning ger dubbla budskap.

Ända sedan Lidl öppnade i Fagersta för nästan 20 år sedan har den stora parkeringen varit öppen för alla dygnet runt. Det blev till slut ohållbart när allt fler använde den som dagparkering medan de var på jobbet och andra ställde bilarna där på nätterna.

Lidl begränsade därför parkeringen till endast för kunder och högst två timmar dagtid och förbud nattetid. Det accepterades inte av NVK som kunde plocka fram ett avtal om att området mot Centrumvägen var reserverat för andra än Lidls kunder.

Det ledde till att den nya skyltningen täcktes över medan saken utreddes. Och när den åter blev synlig hade texten med endast för Lidls kunder tagits bort. Dessutom hade Fagersta kommun sett till att det informerades på flera ställen om att en del av parkeringen är kommunal och med ett P som visar att man kan stå där dygnet runt.

Men något var fel även med skyltningen om kommunal parkering som nu efter kort tid plockats bort. Det som står kvar efter allt skruvande upp och ner med skyltarna är att parkeringstiden är högst två timmar, samt att hörnet mot Stationsvägen – Centrumvägen är till för bilister som har andra ärenden på stan än att handla på Lidl.

Men flera som hört av sig till FN menar att den tvåtimmarsregel som det skyltas om vid infarterna till parkeringen upphävs av skyltningen där det endast står ett P utan något tillägg om tidsbegränsning.

%d bloggare gillar detta: