Nu kan de ansvariga se från första parkett vilket felköp de gjort

INSÄNDARE

Gick förbi det nya kommunhuset i dag och vad fick jag se om inte de båda robotklipparna stå helt stilla ute på gräsmattan.

Fagersta kommuns märkliga agerande med att först testköra svensktillverkade kvalitetstobotar från den lokala leverantören och se att de fungerade bra, men sedan införskaffa 30 klippare från en leverantör i Västerås som inte klarar uppgiften, lär knappast glädja de politiker som ler från stora bilder i skyltfönstren på stan när det nu drar ihop sig till val.

Som någorlunda erfaren från trädgårdsskötsel kan jag efter att ha besökt de områden där robotarna satts ut, konstatera att gräsmattorna i stora drag är i för dåligt skick för att motorsvaga robotar ska kunna användas. Den enda som är jämn är den i Vilhelminaparken, medan den utanför kommunhuset gjorts med stora maskiner och är inget man skulle vilja spela fotboll eller golf på precis.

Om det nu var för att komma billigare undan genom att förbigå den lokale företagaren, så är frågan vad det kostar i längden att ha folk springande i parkerna för att putta igång robotar som fastnat i någon liten grop eller över en trädrot och måste ha hjälp.

Nej, tänk ett steg längre och införskaffa robotklippare som fungerar och som tas in på nätterna istället för att kastas i dammen i Bäckens park, eller får laddningsgaragen vandaliserade.

Bengt Larsson

%d