Äkta finsk hårdrock till Kärrgruvan

På lördag kväll blir det ett kärt återseende för de som var unga för 40 år sedan och rockade loss till Hurriganes livemusik. Bandet uppträder då i Kärrgruvans folkets park.

Hurriganes grundades redan 1971 av trummisen och sångaren Remu Aaltonen. Bandet körde en rivig rock som gick hem hos många unga både i Finland och Sverige. De drog en stor och jublande publik till Folkets park i Fagersta runt 1980.

Men det hårda livet som rockstjärnor fick ganska tidigt olyckliga slut då först basisten Cisse Häkkinen dog 1990 och gitarristen Albert Järvinen året efter. Han anses än i dag vara en av Finlands bästa gitarrister genom tiderna.

Men den viktigaste medlemmen för bandets sound, Remu Aaltonen, är fortfarande kvar och övriga medlemmar är Nipa Niilola på gitarr och Mikko Löytty på bas.

%d bloggare gillar detta: