”Medborgare ska kunna lita på oss Socialdemokrater’

Insändarsvar på M:s svar till S

Medborgare ska kunna lita på oss Socialdemokrater. Invånare, kontakta oss gärna för en mer utförlig bild, än vad denna insändare kan ge.

Här följer fakta som kan kontrolleras:

1. Förstudien planerades att kosta 400 000 kronor. Arkitektfirman var dyrare än de tidigare SBO haft att göra med. Extra 300 000 äskades och tilldelades. Vartenda öre av dessa cirka 700 000 kommer kommunen att få tillbaka från SBO när vi går in i samverkan. SBO kommer att ta ALLA kostnader för ombyggnationen av Klockarbergsvägen 8, dryga 50 miljoner kronor. Vår kostnad är cirka 500 000 för personal.

2. Beträffande att vi Socialdemokrater bromsar era (Ms) motioner, så är inte detta möjligt. Vi, S, fick 41 procent av Skinnskattebergs röster förra valet. Det krävs således att även C, L och eller SD OCKSÅ röstar emot era motioner. Vi är inte intresserade av att bromsa någon, vi är bara intresserade av att utveckla Skinnskatteberg. En hel del av era förslag anser vi inte gynna kommunen eller att dom är inaktuella.

3. Fint att ni tänker en långsiktig hållbar kommun. Då borde ni röstat JA till SBO och inte överklaga beslutet. SBO innebär att vi inte behöver rusta Klockarbergsvägen för egna medel. Ni ville sälja klockarbergsvägen 8 (2018-2019) för cirka 5 miljoner och riskera social dumping. Ni ville överbygga en ny brandstation, 3 gånger större än den vi har idag och cirka 2 miljoner i ökade driftkostnader/år. Ni ville/vill ha in privata leverantörer inom äldreomsorgen. Ni ville lägga miljoner i marknadsföring istället för äldreomsorgen i budget 2020.

Ni skriver att ni inkommer med en lista vad ni gjort denna mandatperiod. Glöm då inte att berätta för invånare allt det vi nämner ovan. Vi S, kommer alltid att prioritera en bra och trygg välfärd. Inga höjda skatter behövs med ansvar och förnuft. Nu har vi fått arbetsro, den kommer att generera en bra fungerande styrning och ledning, något som vi förutsätter att inget parti rubbar igen.

Vi kan bara hoppas att invånarna genomskådar eran politik. Nu behövs en stabil majoritet. En röst på S är en garant för stabilitet och utveckling!

Lena Lovén Rolén (S)

Fredrik Vigerskog (S)

%d bloggare gillar detta: