Liane Blom: Felaktiga rykten om skolavslutningen i Norberg

INSÄNDARE

På sociala medier sprids nu en hel del konstigheter om skolavslutningen i Norberg. Därför tycker jag att det är på sin plats att förtydliga en del saker. Det är INTE ett politiskt beslut att avslutningen inte sker i kyrkan.

Det har heller inte något att göra med religion och att skolan ska vara icke-konfessionell, som det också spekuleras i.

På sista barn- och utbildningsutskottet så presenterades att skolavslutningen inte skulle ske i kyrkan på barnens begäran. Därför hade jag som politiker inga åsikter om det. Om barnen vill ha en lugn avslutning i sina klassrum så är det helt okej för mig.

Nu verkar meningarna gå isär om informationen vi politiker fick är sann eller inte. Det kan inte jag avgöra. Det är dock sant att politikerna inte har fattat det här beslutet.

Liane Blom (L), ledamot i barn- och utbildningsutskottet i Norberg

%d bloggare gillar detta: