Polis till Långgruvan igen efter att fynd gjorts av privatpersoner

Polisen kallades på fredagseftermiddagen åter till Långgruvan i Norberg där en kvinna i 20-årsåldern hittades på botten av ett djupt gruvhål för två veckor sedan. Nu gällde utryckningen ett fynd som privatpersoner gjort.

Det var vid halv tretiden i går som polisen larmades om att ett par personer gjort ett intresseväckande fynd i en sankmark i närheten av gruvhålet och man ryckte ut till platsen med hundpatrull.

Enligt ett ögonvittne på gruvområdet hade en av personerna som gjort fyndet tagit av sig sin jacka och lagt den över fyndet i väntan på polis. De båda gav tydligt intryck av att vara rädda eller illa till mods.

Vakthavande polisbefäl i Uppsala bekräftar för FN sent på fredagskvällen att polisen kallades ut till Långgruvan på eftermiddagen och att man gjort vissa beslag. Vad det är vill man inte säga på grund av förundersökningssekretessen.

Polisen letar sedan mordförsöket på den unga kvinnan efter den trebarnsmamma som försvann spårlöst för två år sedan och är gift med den 41-årige man som sitter häktad misstänkt för mordförsök på den afghanska kvinna han umgicks med, och försökte döda genom att kasta ned henne i gruvhålet.

Enligt vad som läckt ut från förundersökningen ska mannen strax före han knuffade ned henne ha berättat för den unga kvinnan att han mördat sin hustru, som anmäldes saknad av de gemensamma barnen för två år sedan. Hon har inte visat något livstecken sedan dess.

Motivet för att mannen våldtog och försökte mörda den unga kvinnan var att hon inte ville gifta sig med honom. Om inte en pappa med barn besökt området och hört kvinnans svaga rop på hjälp hade hon sannolikt avlidit under natten.

%d bloggare gillar detta: