Mannen kastade stenar i gruvhålet för att döda kvinnan

Det är en makaber historia som polisens utredare fått höra om mordförsöket på den unga afghanska kvinnan som kastades ned i gruvhålet i Norberg och lämnades att dö. Mannen återvände och slängde stenar på henne.

Den 41-årige mannen kom till Sverige i den stora flyktingvågen för sex-sju år sedan men fick inget uppehållstillstånd. Detta har han överklagat flera gånger men hela tiden fått avslag.

För att öka sina chanser att få stanna friade 41-åringen till kvinnan, som är i 20-25-årsåldern, som inte besvarade hans kärlek. Som hämnd körde han ut henne i skogen i Norberg och innan hon kastades i det 25 meter djupa gruvhålet våldtogs hon.

För att försäkra sig om att hon inte var vid liv återvände han senare till gruvhålet men när han insåg att hon levde slängde han ned stenar mot henne. Men hon överlevde även den attacken.

Det var rena turen att en man med sina barn kom förbi i fredags kväll och hörde hennes svaga rop på hjälp. Kvinnan var då så nedkyld efter minst en natt därnere att hon knappast överlevt en natt till i gruvhålet. Hon hade också krosskador och armbrott.

Mannen greps i Oskarström på söndagskvällen och var då redan anhållen i sin frånvaro. Han riskerar nu livstids fängelse men det är tveksamt om han kan utvisas ur Sverige eftersom han enligt häktningsframställan är medborgare i ”okänt land”.

%d bloggare gillar detta: