Komedi om vänskap, trygghet och hämnd

I kväll, onsdag, visar Riksteatern i samarbete med Fagersta teaterförening pjäsen Bolanders skor på Folkets hus i Fagersta.

De två väninnorna och kollegorna Gunhild och Wiwi har sedan länge arbetat i den lilla butiken Bolanders skor. De har sina rutiner – fisk på tisdagar, tvätt på torsdagar och sherry till fredagkaffet. Och bakningen som är ett stort intresse förstås. Livet rullar på precis som det ska.

Men hur kommer det sig att den tidigare direktören för skobutiken så hastigt dog och varför försvann plötsligt plågoanden Larry Björk? Vad är det egentligen som sker i den lilla skobutiken, vad är det för konstig odör från lagret – och vad är den hemliga ingrediensen i kardemummabullarna?

I rollerna ses Ing-Marie Carlsson och Anna-Lena Hemström. Ing-Marie Carlsson är känd från en rad filmer och serier, bland annat Black Jack, Änglagård och Tre kronor och hon har spelat i flera pjäser på Riksteatern. Anna-Lena Hemströms har bland annat medverkat i Drömkåken, Pensionat Oscar och en mängd pjäser och tv-program.

%d bloggare gillar detta: