Kvinnan som dumpades i gruvhålet kommer från Afghanistan

Den kvinna i 20-25-årsåldern som hittades i ett 25 meter djupt gruvhål i Norberg i fredags kväll kan vara flykting från Afghanistan.

Det framgår av en intervju som Avesta Tidning gjort med räddningsledaren för operationen att få upp henne, Svante Nordström vid Södra Dalarnas räddningstjänst. Nordström bekräftar också för Fagersta Nyheter att kvinnan kommer från Afghanistan och att räddningsmanskapet bedömer hennes ålder till 20-25 år.

Anledningen till att den räddningsstyrkan kallades ut var att gruvhålet ligger ganska nära Avesta även fast det tillhör Norbergs kommun. Nordström var först på platsen och möttes upp av den pappa med barn som var ute och tittade på ruiner och hörde kvinnans förtvivlade rop på hjälp. Han hittade en plats där han kunde luta sig ut och ropa till kvinnan.

Hon förstod dock inte varken svenska eller engelska och Nordström bedömning var att hon pratade ett afghanskt språk. När hon kom till behandling på Falu lasarett kunde hon berätta att hon utsatts för våldtäkt av en man som sedan knuffat ned henne i gruvhålet.

Räddningsledaren bedömer att kvinnan inte hade överlevt natten nere i gruvhålet.

%d bloggare gillar detta: