Liane Blom: Tjuvnyp och jäkelskap?

Redan nu står att läsa vilket parti som kommer gå vinnande ur striden om makten i Norberg. Det tycker jag är lite intressant, för såvitt jag vet avgörs valet i september.

Demokraterna i Norberg har förvisso en gedigen kommunlista men det finns också anledning att fundera på hur den här mandatperioden har sett ut. Det har stormats ut ur möten, nävar har dämts i bordet och utropstecknen har haglat på insändarsidan såväl som på sociala medier. Möten har knappt avslutats förrän media har dragits in.

Detta är ju fantastiskt manligt, men så demokratiskt vet jag inte om jag tycker att det är. För att dämpa den manliga dominansen så marknadsförs nu kvinnorna. Det är hedervärt.

Partiet är väldigt bra på att säga nej. Inte lika bra på att komma med lösning på problemet man sagt nej till, så där har Socialdemokraterna en poäng. Det osar populism och det är sorgligt att det verkar tilltala så många.

DiN går hårt mot Socialdemokraterna och kritiseras ibland för att man ägnar sig åt personangrepp. Det är sant – så sker – trots att de själva varit med och formulerat de etiska riktlinjerna i Norberg. Gäller reglerna för alla andra?

Det intressanta i kråksången är att de nu, i en intervju i Fagersta-Posten sagt att man till och med kan tänka sig samarbete med S, fast det är S man vill ha bort. ”Makten framför allt” passar nu som slogan för två partier i Norberg.

Tjuvnypen hårdnar och här kommer ett ifrån mig.

Liane Blom, Liberalerna

%d bloggare gillar detta: