Storsatsning på nöjesaktiviteter för ungdomar i Fagersta

Fagersta kommun satsar nu på att sätta fart på nöjeslivet för unga. Man vänder sig till den stora massan som är intresserade av musik och stöttar de som själva vill ägna sig åt att musicera.

Tidigare skedde det mesta inom populärmusiken för unga inom föreningen Tid är musik och Västanfors församling. Men efter några års stiltje där tar nu Fagersta kommun, som ofta fått höra att de bara satsar på idrottande ungdomar, initiativet till att det händer något nytt på den fronten.

En viktig del i satsningen på unga i Fagersta har utvecklaren Annika Hedberg som är starkt engagerad i att hjälpa ungdomar att skapa meningsfulla sysselsättningar på fritiden. Och på Valborg blir det en storsatsning i Folkets hus.

– Nu har vi äntligen chansen att göra något större när pandemin släppt och Valborg blir startskottet. Det kommer att vara aktiviteter för unga i Folkets hus med uppträdanden, Ung scen, workshops, bio, med mera. Detta är ett led i kommunens förebyggande arbete att erbjuda alkohol- och drogfria evenemang på riskhelger, säger Annika Hedberg.

Ung scen är ett koncept som har premiär på Valborg och som man kommer att köra löpande under året där syftet är att ha en scen för unga som vill uppträda. Scenen är din är konceptet.

Rap Connexion North är ett koncept som studieförbundet Sensus kör i samverkan med kommunen och som handlar om att stötta unga musiker i Fagersta. Det är en musikskola för högstadieelever som vänder sig till alla som är intresserade.
”Vill du bli nästa stora stjärna? Vi hjälper dig från start till mål”, lovar arrangörerna.

Den kvällsföreställning som Sean Banan ger i Fagersta i morgon, fredag, är ett av de vinnande bidragen i Din idé förra året men som blivit uppskjuten på grund av pandemin. Din idé är en medborgarbudget för unga som körs även i år.

Ola Wahlsten

%d bloggare gillar detta: