Stort beröm till Filipsson och Lindgren i Norberg!

INSÄNDARE

Det är en imponerade lista kandidater som Demokraterna i Norberg lanserar inför valet i höst. Vore jag sossepolitiker skulle jag vara allvarligt oroad över den konkurrens de nu utsätts för.

Det var befriande när S långvariga makt i Norberg bröts på 90-talet då Vänstern slog sig ihop med Moderaterna och avsatte betongpartiet, något som senare även skedde i Fagersta.

Man trodde på den tiden att det skulle leda till någon form av självrannsakan hos S i Norberg, men i takt med att de som då var unga och aktiva i V, som Kent Persson, Jan-Olov Ragnarsson, Stig Bergman och Tommy Holmström, fallit ifrån, har S lutat sig helt mot ett numera passivt V för att få igenom sin politik med en rösts övervikt.

På skolans område har avsaknaden av förmåga att styra och förändra lett till att många elever inte får godkända betyg så att de kommer in på gymnasiet. Kritikerna avfärdas med sedvanlig arrogans av S företrädare hur rätt de än har.

Demokraterna har gjort ett kanonjobb med att syna de styrande i sömmarna sedan förra valet och den uppslutning som de nu får av att hela 43 Norbergare ansluter sig och vill vara med på valsedeln är ett gott betyg till en opposition av hög klass. Och det är personer som representerar de flesta yrkeskategorier i Norberg och inte domineras av att ha värvats genom facklig bakgrund.

Framför allt finns det personer som begriper sig på ekonomi och hur företagsamhet fungerar i praktiken och dess enorma betydelse för Norbergs ekonomi. Den samlade breda kompetens som Demokraterna har är S inte i närheten av.

Ofta behövs det något nytt om ett betongparti ska kunna utmanas på allvar och det har Norberg nu fått, samtidigt som det finns rutinerat och kunnigt folk med som med sin erfarenhet kan bidra till en balans i det nytänkande som helt tycks saknas hos S där man travar på i sina invanda spår utan förmåga att ta itu på allvar ens med den allra viktigaste lokala frågan vi har här i Norberg – skolan.

Jag träffar många och vet en hel del om hur snacket går på byn. Det skulle inte förvåna mig det minsta om Norbergs nästa kommunalråd heter Anna Lindgren!

Lördagsfikare på Elsas

%d bloggare gillar detta: