Elever på Alfaskolan pryder Bäckens park med välgjorda och fina insektsholkar

48 glada och stolta elever från Alfaskolans årskurs 5 kom med holkar och tillhörande informationshäften till invigningen i Bäckens park i Fagersta på måndagen.

– Vi firade barnens härliga kreativitet med saft och varma kanelbullar i parken där holkarna ska hängas upp i början på maj, berättar Pia Boiardt i Naturskyddsföreningen.

Barnen har arbetat med tema insekter och pollinering och hur man kan återanvända material till bra grejer. Det är Alfaskolans slöjdlärare David Granquist och svensklärarna Nathalie Olsson och Nannie Norström som har jobbat med detta tillsammans med sina elever.

– Naturskyddsföreningen fick igenom att kommunen ska anlägga ängar i stan och i detta samarbete med slöjd- och svensklärarna får de viktiga insekterna både mat och husrum och människorna kunskap – och det behövs. Insekterna har minskat drastiskt senaste åren på grund av mat- och bostadsbrist och gifter på grödorna de pollinerar. Ska vi människor fortsätta som vi gör eller ändra på något?, undrar Naturskyddsföreningen och väljer att göra något.

%d bloggare gillar detta: