Vad ska en ”borgarbracka” rösta på i Fagersta?

INSÄNDARE

Jag kom vilsen och rädd till Fagersta som barn från ett land i krig och fostrades att tänka fritt och uppmuntrades av min pappa till hårt arbete och gärna ha eget företag, som han hade innan vi flydde.

Är tacksam för den trygghet Sverige har gett mig men har också slitit hårt för att utbilda mig. Jag vet vilken arbetsinsats som krävs för att driva ett litet företag och utan att bli rik på det. När Fagersta kommuns höjdare går hem klockan fyra på dagarna återstår flera timmars arbete även på helgerna för oss företagare för att det ska fungera med beställningar, bokföring, skatter, personalfrågor, städning och mycket annat.

Men aldrig att man hör ett ord från de styrande Socialdemokraterna här i Fagersta om hur de ska underlätta för människor att vilja och orka driva eget, eller ens att man uppskattar att det finns företag som är själva grunden till att det finns någon lön att betala till folket som jobbar på kommun.

Istället har jag fått höra från äldre att jag är en borgarbracka när jag undrat vilket parti jag som är ”min egen” ska rösta på i Fagersta när Moderaterna slagit sig ihop med S och Liberalerna verkar ha somnat av helt i kommun. Då finns det ingenting annat kvar än SD och det har inte varit aktuellt för mig förut med min bakgrund. Men, men, de verkar vara trevliga personer och kunniga.

Fagersta skulle behöva ett parti som Demokraterna i Norberg där det är fart på idéerna och finns en stor insikt och förståelse för småföretagens stora betydelse som helt saknas i Fagersta.
Det är inte bara undersköterskor och barnskötare som bär upp samhället, även fast bara de nämns när det är dags för att värva röstare.

Småföretagare

%d bloggare gillar detta: