Marino Wallsten kan bli regionråd efter valet

Fagerstas kommunalråd Marino Wallsten, S, kan bli regionråd på heltid om partiet får fortsätta styra region Västmanland efter valet. Högst ansvarig för sjukvården blir då Kenneth Östberg från Norberg.

Det beslutade Socialdemokraternas distriktskongress på lördagen. Eftersom Denise Norström inte kandiderar som främsta regionråd valde kongressen att utse Kenneth Östberg från Norberg att efterträda henne som partiets kandidat till posten som regionstyrelsens ordförande. Han utsågs också till ny ordförande för partidistriktet, vilket gör honom till Västmanlands mäktigaste politiker.

S styr regionen tillsammans med L och C och partiet har fyra regionråd på heltid. Förutom Norström slutar även Tommy Levinsson och Lena Johansson siktar mot riksdagen. Därmed blir tre platser lediga.

Dessa tre S-kandidater är Ulrika Spårebo, oppositionsråd i Sala, Karolina Myllergård från Västerås och biståndshandläggare inom LSS, och Marino Wallsten, kommunalråd i Fagersta fram till efter valet. Åsa-Märta Sjöström är ny kandidat för S i Fagersta.

%d bloggare gillar detta: