SOMMARBILDEN

De båda vännerna, spelmännen och hobbyfiskarna Rolf ”Snaggen” Andersson och Ingemar Johansson firar i dagarna sina 85-årsdagar.

De växte upp i Skinnskatteberg men bodde så pass långt ifrån varandra, Ingemar i Baggå och ”Snaggen” närmare Riddarhyttan, att de inte träffades förrän efter att de gått ut skolan. Så var det på den tiden med små byskolor och inte mycket till kommunikationer.

Men sedan dess har de hållt ihop i mer än 65 år och spelat tennis och fiskat ihop och är även musikkamrater sedan många år i Fagersta spelmanslag och är ofta med och uppträder vid midsommarfirandet och andra evenemang.

Båda skrev också för VLT och Bärgslagsbladet under många år, där ”Snaggens” specialitet var sport. Ingemar valde det som yrke och blev chef över VLT:s Fagerstaredaktion. Han jobbade de sista tio åren av arbetslivet på FP i Fagersta.

”Snaggen” bor fortfarande kvar i Skinnskatteberg, numera i Baggbron, medan Ingemar flyttade till Fagersta några år efter pensionen, men de och deras familjer har fortsatt umgås flitigt genom alla år och tänker fortsätta med det.

Rolf ”Snaggen” Andersson fyllde 85 år i går och Ingemar Johansson fyller i dag.

%d bloggare gillar detta: