Utpressare försöker lura Fagerstabor att betala för sexvideos

Flera företag och privatpersoner i Fagerstatrakten har den senaste tiden utsatts för utpressare som kräver pengar för att inte avslöja privata angelägenheter som de påstår sig ha kommit över.

– Det kan verka konstigt men jag vet att flera betalat för att slippa obehag, säger en företagare till FN.
– Jag pröjsade fastän det var till fel utpressare, oerhört pinsamt, säger en man som var rädd att han skulle hängas ut på nätet som en sexdåre.

Det finns olika slags bedragare på området. Sedan flera år skickar vad som ser ut som unga kvinnor vänförfrågningar på Facebook till främst medelålders män. De lockar med allt möjligt och påstår sig bo i Sverige.

När de fått napp inleds ofta samma ritual, att de till en början vill utbyta sexuell aktivitet över nätet. Många män har fallit i fällan och kan bli filmade när de sitter med byxorna nere.

Det kan sedan dröja en tid men förr eller senare dyker ett krav på betalning upp för att filmsekvensen inte ska läggas ut på någon porrsajt eller skickas till frun. Ofta rör det sig om tio tusen kronor som de begär.

– Att polisanmäla är ju både pinsamt och meningslöst. Man kan ju se polisernas min framför sig. Dom här personerna sitter långt från Sverige och håvar in stora summor på lättlurade kärlekskranka karlar, säger en Fagerstabo som valde att betala.

På senare tid har dock nya bedragare dykt upp som skickar hotmeddelanden båda till företag och privatpersoner. De påstår sig ha hackat datorn och kommit över inspelningar som skulle skämma ut personerna. Men ofta är det bara bluff.

”Jag kan förstöra ditt rykte för alltid. Jag tror att du verkligen inte vill att det ska hända med tanke på de videor du gillar att titta på skulle det innebära en verklig katastrof för dig”, står det i ett meddelande som även skickats till kvinnor i Fagersta.

Utpressaren skickar med ett konto som personen ska betala till i bitcoin.
Polisen uppmanar att inte betala.

%d bloggare gillar detta: