Tre förare från Svealandstrafiken till final i bussförar-SM

Tre av årets finalister i bussförare-SM, Helena Blomqvist, Susanne Heintz och Sören Lindén, sitter till vardags bakom ratten i någon av Svealandstrafikens bussar i Västmanland.

I årets upplaga av Bussförar-SM har totalt 660 bussförare från hela Sverige deltagit för att göra upp om titeln Sveriges bästa bussförare. Efter ett antal inledande prov och gallringsomgångar har 20 förare tagit sig vidare till den slutgiltiga finalen, som likt tidigare år avgörs på Gillingebanan i Vallentuna, norr om Stockholm.

-Det är klart att det känns kul att vara i final, säger Susanne Heintz, förare på depån i Västerås. Må bästa kvinna vinna!

Under finalen kommer förarna få visa på sin förmåga att framföra bussen på ett säkert, ekonomiskt och passagerarvänligt sätt. De kommer få genomföra ett antal omfattande praktiska prov med bland annat halkbana, manöverkörning, och katastrofövning. Förarna kommer även få genomföra ett servicemoment, men till skillnad från tidigare år kommer även det vara praktiskt.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Svealandstrafiken återigen är representerade i finalen av Bussförar-SM. Extra roligt är det så klart att alla tre finalister har gått vår egen körskola: Susanne 2012, Sören 2014 och Helena nu under hösten 2020. Tävlingen är inte bara viktig för att uppmärksamma bussföraryrket som samhällskritiskt, utan också för att lyfta alla de kompetenser förarna besitter. Rekryteringsbehovet i branschen är stort, så även hos oss på Svealandstrafiken, vilket gör tävlingen viktig ur det perspektivet. Vi tror stenhårt på våra förare i finalen och önskar dem stort lycka till, säger Peter Beckman, produktionschef på Svealandstrafiken.

%d bloggare gillar detta: