Fagerstas mest använda genväg är också den allra farligaste

Hundratals personer använder genvägen varje vardag. Och ideligen uppstår tillbud där bilister tvingas väja eller tvärnita för att inte köra på någon som plötsligt dyker upp på vägen.

Den här genvägen för gående, cyklister och mopedister går från von Rosens väg till Blomstervägen. Den används flitigt av elever som ska till och från Brinellskolan och Risbroskolan, men även av många barn och vuxna på väg mellan Fagersta och Västanfors.

Det spelar ingen roll att NVK lägger upp stora högar med snö där på vintern. Gående klättrar hellre över än att gå några meter längre via tunneln under Blomstervägen.

– Varför vi går här? Man är van. Alla andra går ju här också, säger ett par tjejer som FN träffar på genvägen. Sen slipper man uppförsbacken efter tunneln. 
Medan vi står där kommer tre cyklister i full fart och åker ut på Blomstervägen. 

FN stod vid vägkanten en lång stund på onsdagskvällen och många bilister kom i väldigt hög fart. När gående dök upp ur skogsbrynet tvingades bilister tvärbromsa för att undvika en olycka.

För många år sedan monterades ett staket upp för att förhindra att gående genade över Blomstervägen. Men det hjälpte inte. Gångstigen flyttades bara 20 meter. Och sedan dess har buskaget vuxit fritt och det är omöjligt för bilister att se om någon är på väg ut på Blomstervägen.

%d bloggare gillar detta: