Så mycket yta får de som ska bo i nybygget i Fagersta

Omkring 400 Fagerstabor över 65 år har anmält intresse för att flytta in i det trygghetsboende som fullmäktige på måndagskvällen sa ja till att stå som garant för, samt ingå i kooperativet. Men det var innan hyreskostnaderna blev kända.

Trygghetsboendet innehåller dock bara drygt en tiondel så många lägenheter, 47 stycken, så de ansvariga känner ingen oro över att man inte ska få tillräckligt med hyresgäster, även om hyrorna är ganska höga med Fagerstamått mätt. Åtminstone för dem som inte har så låg pension att de har rätt till bidrag.

Många hörde under tisdagen av sig till FN och undrade hur stora de tre lägenhetsvarianterna är. Ettorna är på 40 kvadratmeter och hyran beräknas bli 5800 kronor. Tvåorna, som ska byggas i två varianter är på 54-55 kvadrat och hyran beräknas bli cirka 7 800. Och ytan på treorna blir på 78 kvadrat och kostar 11 100 att hyra. Siffrorna är ungefärliga och kan både bli något lägre eller högre.

För hyran får de boende tvättmaskin och torktumlare i varje lägenhet, inglasade balkonger förutom på bottenplanet, gemensam uteplats av hög standard, samt parkeringsplatser. Totalt blir det 10 ettor, 10 treor och 27 tvåor.

%d bloggare gillar detta: