Skitlukt sprids över Simbadsområdet

På torsdagen var det strålande solsken och högsommarvärme. Normalt hade det varit mycket folk på Simbadets gräsmatta. Men endast en person hade sökt sig dit.

Redan när FN:s reporter kliver ut bilen nedanför Parkvägen känns skitlukten tydligt från bräddavloppet till höger. Den håller i sig ner mot promenadstigen och avtar något i området där majbrasan brukar vara.

Men efter stigen upp mot Simbadet kommer lukten tillbaka och ger ingen lust att slå sig ned och försöka glädjas åt sommaren. Istället för mängder av ungdomar som solar, badar, spelar boll och lyssnar på musik är det tvärdött, så när som på en man som har hela gräsplanen för sig själv.

Och nu börjar Västanforsborna bli rejält irriterade på att Fagersta kommun låter detta fortgå år efter år.
– Det fanns ju de som varnade för det här för flera år sedan men det viftades bort som osannolikt att det skulle komma så mycket regn på kort tid. Men så har det ju blivit varenda sommar sedan man öppnade, säger en Västanforsbo.

En annan tycker det är onödigt att förbjuda bad eftersom folk badat där i många år utan att ta skada.
– Fast de kanske inte gjorde det då det varit översvämning. Ingen vill väl kasta sig i vattnet när det luktar skit, säger hon.

Simbadet var Fagerstas populäraste badplats på 1940-talet och lockade stora mängder besökare vackra sommardagar. Det fanns då även hopptorn, ombyteshytter och en kiosk.
Badet stängdes på 1950-talet på grund av föroreningar från industrierna uppströms och ersattes av Eskiln.

%d bloggare gillar detta: