Upprörda känslor efter alla förnekanden från de ansvariga på Brinell

SVT sports granskande reportage om wakeboardgymnasiet har fått stort genomslag i hela landet. Riksidrottsförbundets ordförande Björn Eriksson bedömer händelserna i Fagersta som förfärliga och helt oacceptabla.

Före detta elever berättade redan förra sommaren för FN om sexuella trakasserier, tafsande, vikthets och annat olämpligt som de råkat ut för under sin tid på riksidrottsgymnasiet i Fagersta. Även då förnekade de ansvariga att de visste något.

För många kommer elevernas uppgifter i SVT som en chock. Även skolledningen säger sig ha varit helt ovetande och vad som pågått med sexism, sexuella relationer, alkoholdrickande, mobbning, med mera.

Den högst ansvarige, NVU-chefen Henrik Junno, säger att han inte fått ta del av någon kritik trots att elever hävdar att de berättat för honom om missförhållanden. Se inslag här från SVT och läs även NVU-ordföranden Aneth Arvidssons kommentar nedan.

https://www.svt.se/sport/svt-sport-granskar/elever-pa-riksidrottsgymnasiet-larmade-om-missforhallanden-men-ingenting-hande

%d bloggare gillar detta: