11 200 för en nybyggd trerummare i Fagersta

Som väntat blir det inga låga hyror i de lägenheter som planeras i samarbete med Riksbyggen. Hyran för en etta blir 5 800, för en tvåa 7 900 och för en trea 11 200.

På måndag ska fullmäktige i Fagersta ta beslut om att bilda en kooperativ hyresrättsförening i Fagersta för det trygghetsboende som ska byggas bakom Coops parkering.
Det rör sig om 47 lägenheter fördelade på två femvåningshus.

Det kommer att bli hög boendestandard på lägenheterna som är ämnade för de som är över 65 år. Placeringen blir också bra med tanke på närheten till apotek och annat i centrum, samtidigt som det finns ett grönområde i direkt anslutning till fastigheterna.

Som pensionär kan man ha rätt till bostadstillägg när man bor i en kooperativ hyresrätt. Det kan uppgå till max 6 540 kronor per månad (2020) beroende på inkomst och tillgångar. De flesta som får bostadstillägg är ensamstående.

%d bloggare gillar detta: