Glassuccé på svarta fläcken ledde till nedskräpning

Efter att ha stått öde ett år blev det full fart på svarta fläcken i Vilhelminaparken i Fagersta på lördagen. En ambulerande glass- och munkförsäljare hade fullt upp hela dagen.

Vanligtvis står dessa rullande ekipage på Järntorget men medan det inte är tillåtet under ombyggnaden hänvisades lördagens säljare till svarta fläcken som är oordningställd just för det ändamålet.

Glassar och munkar gick åt som smör i solsken och papperskorgarna fylldes snabbt, vilket skapade irritation

– Jag frågade de som sålde om de kunde sätta upp eller lägga ut en större sopsäck eftersom alla papperskorgar var fyllda och mycket skräp fanns utanför och skräpade ner Vilhelminaparken.
Men svaret jag fick var att ”Det är inte våran sak vi kommer från Örebro så stick härifrån.”
Ett sådant otrevligt svar vill man ju inte ha och varför kan de inte ta hänsyn? undrar en ledsen Fagerstabo som kontaktat FN.

Flera andra skickade bilder på söndagen som visade på stor nedskräpning i parken, på grund av bristen på soptunnor i närheten av platsen för food courts. Detta tar NVK hand om på måndagen.

En annan Fagerstabo sa att det var trevligt att få sitta ned och äta en glass och att kommunen gärna får utöka antalet sittplatser.

– Det finns ju en del onödig asfaltyta att ta av här som ju alla vet.

%d bloggare gillar detta: