Sundborymling häktad misstänkt för mord

En 19-åring som rymt från Sundbo ungdomshem utanför Fagersta har häktats på sannolika skäl misstänkt för ett mord i Örebro en tid efter att han rymde. Polisen slog till i gryningen mot honom och två andra.

19-åringen har ett stort våldskapital och dömdes som 16-åring för två mordförsök i Markbacken, som inträffade 2018. Enligt tingsrätten hade mordförsöken “karaktären av avrättningar”.

Förra sommaren fritogs han av två maskerade och beväpnade män från ett ungdomshem i Skåne. Efter en biljakt genom Örebro kunde han gripas av polisen. 19-åringen placerades istället på Sundbo som anses vara ett av landets rymningssäkraste ungdomshem.
Men han rymde även därifrån i januari i år efter att det gjorts en riskbedömning att han inte skulle rymma.

Trots en omfattande jakt lyckades 19-åringen hålla sig undan. Den 28 februari sköts en 25-åring ihjäl på öppen gata i Örebro. Efter knappt tre månader fick polisen i förra veckan ett genombrott i mordutredningen och slog till mot tre tonåringar i Mellansverige. Flera husrannsakningar genomfördes.

På torsdagen häktades Sundborymlingen på sannolika skäl misstänkt för mord. De andra två häktades på den lägre misstankegraden.

%d bloggare gillar detta: