Nu agerar ett desperat samhälle genom att ta guldkedjor

/KRÖNIKA

I går berättade inrikesminister Mikael Damberg, S, att kampen mot den organiserade brottsligheten ska inriktas på att ta av unga män de guldkedjor, lyxbilar och exklusive klockor värda miljonbelopp som de skryter öppet med, utan att ha några andra inkomster än socialbidrag.

I många stadsdelar i landet har gängkriminaliteten tagit över, med mord på tonåringar, avancerad droghandel och ett förakt för det svenska samhälle som öppnade sina armar för många av dem som nu står i centrum för angreppen på rättsväsendet och därmed demokratin.

Och sedan är Socialdemokratin och Miljöpartiet förvånade över att allt fler inom arbetarklassen väljer att stödja Jimmie Åkesson. Problemen har ju socioekonomiska orsaker hävdar de. Fattigdom alltså.
Medan de samtidigt höjer rösten för att sätta riktigt hårt mot hårt mot de företagare som väljer att spara sina pengar i ”skatteparadis” istället för i Sverige där merparten av en inarbetad slant faktiskt går till stat och kommun och därmed bidrar till dem som inte gör rätt för sig. Något som en del lokalpolitiker tycks vara totalt omedvetna om.

Självklart ska lagar och regler följas och Fagersta Nyheter exempelvis, bidrar med en ansenlig summa pengar varje år till kommunens välfärd trots – eller kanske rentav tack vare – den politiska kommunledningens försök att på olika fula sätt motarbeta nyhetskanalen.

Men att skylla den kraftigt ökade och råa brottsligheten i landet på sociala orsaker, är att göra det lätt för sig. Ett exempel är den 24-årige man i Fagersta som kom hit under den senaste flyktingkrisen och ville ha ett lyxigare liv och annat som de allra flesta hårt arbetande Fagerstabor inte ens kan drömma om, åkte och stal 150 exklusiva fåglar.

Fågeluppfödaren i Uppsala hotades med pistol mot sitt huvud, bands, misshandlades och att han skulle dödas om han kontaktade polisen.
24-åringen gick bryskt fram när han och två kompisar stal fåglarna och visade ingen hänsyn när de roffade åt sig vuxna djur som hade ungar att sköta och som dog.

24-åringen nekade till anklagelserna under rättegången. Men åklagaren kunde visa att han ringt fågeluppfödaren strax före rånet och dessutom hittades runt hälften av de stulna fåglarna hos Fagerstabon i misär i Kolarbyn. Resten är försvunna och har troligtvis sålts.

Det är naturligtvis bra att det svenska samhället äntligen reagerar och försöker nya vägar för att få bukt med hänsynslös knarkhandel, hedersmord och annat.
Men att fortsätta skylla på socioekonomiska orsaker till den allt grövre och råa brottsligheten leder ingen annanstans än att klyftan mellan traditionella partier och hederligt arbetande svenska väljare bara fördjupas.

OLA WAHLSTEN
Redaktör

%d