Problemet är att oerfarna amatörpolitiker kan få så stor makt över en natt

/INSÄNDARE

Striden mellan det politiskt högsta hönset i Skinnskatteberg och högsta chefen för personalen liknar alltmer Expedition Robinson när det är som värst med intriger och baktaleri.

Men vad beror det på att politiker så ofta inte kan dra jämnt med högt uppsatta och långt mer välutbildade chefer med integritet, så att dessa måste köpas ut med skattebetalarnas pengar istället för att kommunalrådet byts ut.

Lena Lovén Rolén har tyvärr visat på dåligt omdöme genom att lägga ut saker på Facebook som orsakat drev mot kommunchefen som inte ens kunde försvara sig. Utredarna anser det vara oförsvarligt.

Ett liknande exempel på utomordentligt dåligt omdöme svarade Fagerstas kommunalråd Marino Vallsten för när han i höstas lade ut strängt privata mess mellan en partikamrat och FN:s redaktör som lovat varann att messen skulle stanna mellan de båda men som S-politikern ändå skickade vidare.

Sedan spärrade Vallsten dem som ville ge en motbild till hans insinuationer och påståenden, det har jag fått bekräftat från flera. Att ett kommunalråd i Sverige gör så är minst sagt anmärkningsvärt.
Att med fula knep försöka vinna folks medhåll och medlidande är dessbättre inte vanligt förekommande, men i takt med att det blivit allt svårare att få någon att vilja ställa upp på uppdraget som k-råd så blir det tyvärr ofta personer med inga eller mycket svaga kunskaper inom både ledarskap och ekonomi som väljs.

Över en natt kan en person som inte har några som helst erfarenheter av ledarskap eller utbildning i det som är viktigast utses till kommunalråd och få ett gigantiskt ansvar för kommunens finanser och rykte.
Det är bara ren tur och tillfälligheter om de klarar detta och även att söka breda politiska lösningar till gagn för kommuninvånarna istället för att tjurigt rösta ned riktigt bra förslag från oppositionen.

En förutsättning är att ha så mycket förstånd och is i magen att det inte lönar sig att försöka svärta ned andra vare sig i mötesrum eller på sociala medier, det ger visserligen ryggdunkar och hejarop från vissa av de mest lojala kring partiet men skapar långt mer misstro och avståndstagande från dem som inte är socialdemokrater och det är faktiskt INTE det stora flertalet människor varken i Skinnskatteberg eller Fagersta.

METALLARBETARE OCH DEMOKRAT

%d bloggare gillar detta: