Det hjälper inte med sjöutsikt om man inte kan erbjuda barnen en bra skola

/INSÄNDARE

Varje år vid den här tidpunkten har jag skrivit ett inlägg med samma tema:
”Varför blir inte skolan i Fagersta bättre?”
I Lärarförbundets senaste ranking av Sveriges skolkommuner kommer Fagersta på plats 279 av 290 kommuner.

Det är en försämring sedan året innan då man kom på plats 246. Det är svårt att förstå varför det är på det sättet. Andra små kommuner lyckas mycket bättre med skolan; Till exempel Ovanåker (12000 invånare) på plats 5, Säffle (9000 invånare) plats 8 och Storfors (4000 invånare) plats 6.

Att ha en bra skola är förmodligen det bästa medlet för att få en kommun att växa och utvecklas. Det hjälper inte att upplåta hur många tomter med sjöutsikt som helst, om man inte kan erbjuda barnen en bra skola.

Från våra lokala politiker är det knäpptyst om varför det är så här och hur man kan förändra detta. Inför valet nästa år får vi hoppas att alla partier kommer med egna förslag om hur de vill förbättra skolan i Fagersta. De har drygt ett år på sig att debattera detta internt, offentligt och naturligtvis i samråd med skolor och lärarfacken.

LARS SUNDSTRÖM
Fagersta

%d bloggare gillar detta: