Fagerstahallen kan ha ännu fler fuktskador

Fagersta kommuns utredning om att bygga en helt ny skolmatsal på 850 kvadratmeter på parkeringen mellan Risbro och Brinell för 32 miljoner kronor har överraskat många. En betydande orsak är att nuvarande matsal i Fagerstahallen kan kräva omfattande reparationer.

Sedan det upptäcktes att inte bara simhallen var allvarligt angripen av fukt och rötskador från golv till tak utan även omklädningsrum och gym måste renoveras för cirka nio miljoner, har man även upptäckt skador på den stora matsalen i Fagerstahallen.

Kommunledningen har gett NVK i uppdrag att inför budgetberedningens sammanträde i augusti 2021 ta fram närmare underlag avseende det totala renoveringsbehovet i Fagerstahallen.
Särskilt behöver underlag gällande matsalen och mottagningsköket tas fram omgående och redovisas för kommunstyrelsens arbetsutskott senast i maj.

Man misstänker att i vart fall köksavdelningen är utsatt för rötskador och nu brådskar det med att utreda hur pass illa det kan vara.

– Det pågår en utredning på matsalen för att se om det finns fuktskador och i så fall vilken omfattning. Kan idag inte säga något om detta eftersom jag ej sett resultatet än. Eventuella kostnader eller omfattning måste vi få återkomma om när vi fått ta del av undersökningen med tillhörande rapport, säger NVK-chefen Kenneth Berggren till FN.

%d bloggare gillar detta: