Fagerstaborna uppmanas att inte ha häckar som skymmer

Det har varit tyst om problemet i några år, men nu går Fagersta kommun ut med uppmaningen att inte låta häckarna bli så stora att de skymmer sikten.

Varje år skadas människor i onödan för att sikten skyms i korsningar och vid utfarter. Det är framför allt höjden på villahäckar i korsningar som kan störa trafiken. Därför är maxhöjden satt till 80 centimeter på en sträcka av tio meter åt båda hållen.

”Enligt rekommendationerna bör växtlighet inte vara högre än 80 centimeter från körbanan i en sikttriangel som sträcker sig 2,5 meter åt vardera hållet vid en utfart och 10 meter åt vardera hållet vid korsningar. För att inte hindra framkomligheten bör växtlighet även hållas inom den egna tomten. Om det finns buskar eller träd som sträcker sig ut över gatan bör du se till att det finns fri höjd för trafikanterna”, upplyser NVK.

%d bloggare gillar detta: