Baggbrobygdens byalag prisas för fint utvecklingsarbete

Baggbrobygdens byalag har utsetts till Årets lokala utvecklingsgrupp 2022. Monika Hjort, ordförande i Baggbrobygdens byalag och styrelsemedlemmarna Gunilla Elander och Katta Westman reste till Hallstahammar för att ta emot Länsbygderådets pris.

Byalaget i Baggbron är väldigt aktiva, man arrangerar vårmarknad, julmarknad och i slutet av juli Baggbrodagen. Dessutom har man en väldigt aktiv vävstuga, sköter om badet i Baggbron och har flera andra aktiviteter såsom gym, bastu, Valborgsmässofirande, höstfest, barnens dag, julbord för byalagets medlemmar, julfest med julgransplundring för barnen, pubkvällar och olika musik- och kultur arrangemang.

De senaste åren har ett flertal barnfamiljer flyttat in i byn och man ser med tillförsikt an med att fortsätta utveckla bygden. De har dessutom fått ett bidrag från Bygdegårdarnas riksförbund för en barn- och ungdomsaktivitet.

%d bloggare gillar detta: