14-åriga Inez tog silver mot 17-åring i ungdoms-SM

Inez Airaksinen Andersson från Skinnskatteberg tog silver i U-17 SM brottning i Klippen i helgen. I sitt livs första SM vann 14-åriga Inez, som brottas för Norbergs brottarklubb, på 57 sekunder mot en rutinerad 17 åring.

Efter ett helt år utan förluster i sin ålderskategori WW14 och viktklass klev hon upp både en vikt- och ålderskategori till WW17 där hon med huvudet högt och utan respekt för åldersskillnaden bjöd Sveriges ungdomselit på fyra imponerande matcher. En fantastisk debut för “lyftkranen från Skinnsberg”.

– Fantastiskt bra och ger mersmak för framtiden.
Inez brottas helt respektlöst och pulveriserar sina motståndare med fart och explosivitet. Fortsätt i samma stil så kommer den ädlaste valören, kommenterar ledaren Jimmy Johansson bedriften.

%d bloggare gillar detta: