Ewa Olsson Bergstedt vald till kommunalråd i Skinnskatteberg

Efter många turer är det nu klart att Ewa Olsson Bergstedt, Sverigedemokraterna, är Skinnskattebergs kommunalråd de närmaste fyra åren.

Med 12 röster vann hon omröstningen i fullmäktige på måndagskvällen mot 8 för Lena Lovén Rolén, Socialdemokraterna och 3 för Fredrik Skog, Vänstern. SD fick även posten som förste vice ordförande med Jonny Emtin. Därmed är flera månaders osäkerhet kring hur Skinnskatteberg ska styras politiskt över.

Ewa Olsson Bergstedt valdes före jul tillfälligt och sedan dess har det skett flera försök att förhindra att hon skulle utses permanent. Socialdemokraterna har varit oeniga internt där en falang inte velat släppa ifrån sig posten som kommunalråd. Fredrik Skog beklagade att de inte lyckats med att få till en majoritet av V, S och M och valde då att nominera sig själv till posten som kommunalråd och styra i minoritet.

%d bloggare gillar detta: