Tre höjdpunkter avslutar Vinterveckan i Norberg

Efter en mycket lyckad inledning av Engelbrektsloppets vintervecka med över 2500 starter på Åk en mil vinn en bil, Engelbrektsloppet 30 och 45, Lilla Engelbrektsloppet samt Klasskidan är det nu dags för tre spännande dagar i Norberg.

I dag, fredag, genomförs stafetten på tre gånger tio kilometer för klubb-, företags- och kompislag där 300 kronor per stafettlag går till Barncancerfonden. Över 40 lag är anmälda och efteranmälning är fortfarande möjlig och välkommen. Start, varvning, växling och målgång sker på torget.

Lördagens Kristinalopp över 30 kilometer startar körs som 20 + 10 med start och mål på torget. Närmare 300 tjejer är anmälda. Vinterveckan avslutas på söndag med den klassiska Engelbrektsdistansen 60 kilometer och körs som 3 gånger 20 km. Nästan 1000 åkare är anmälda i nuläget.

Spårmakarna meddelar att alla lopp kommer att genomföras som planerat och med Sveriges bästa spårpatrull, som vann Stora skidspårspriset 2022, kan fina och snabba spår väntas trots att väderleken inte gynnat vintersport i år.

%d bloggare gillar detta: