SD kräver arbetsskor till anställda inom vård och omsorg i Fagersta

Det är ett stort problem att inte Fagersta kommuns anställda inom vård och omsorg inte erhåller skyddskor på sina arbetsplatser. Avsaknaden av dessa och medhavda trasiga skor leder till en betydande ohälsa med sjukfrånvaro som följd.

Det säger Sverigedemokraterna i Fagersta i en motion till kommunen och påpekar att det är ett stort problem att inte Fagersta kommuns anställda inte erhåller skyddskor på sina arbetsplatser.

”Vi ska vara rädd om dem som tar hand om oss när sjukdom, olyckor eller ålderdom kräver det.
Sverigedemokraterna anser;

”Avsaknaden av dessa och medhavda trasiga skor leder till en betydande ohälsa med sjukfrånvaro som följd. Sverigedemokraterna i Fagersta anser att den kostnaden är att betrakta som kostnadseffektivt att personalen håller och inte går sönder. Det är en samhällsbesparing som alla tjänar på. Beställare, utförare och klienter”, säger gruppledare Bertil Fredriksson och understryker att SD värnar en god arbetsmiljö och personalens bästa.

”Vi ska vara rädd om dem som tar hand om oss när sjukdom, olyckor eller ålderdom kräver det”, säger Fredriksson som föreslår att kommunen tar kostnaden för dessa arbetsskor och att det sker utan dröjsmål.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa