Lena Lovén Rolén: Valarbetet utförs med all tänkbar noggrannhet

Efter kritiken mot att det saknades röstsedlar för SD i Skinnskatteberg i en vallokal kommenterar kommunalrådet Lena Lovén Rolén vad som hände.

En ansvarig på plats har berättat att händelseförloppet lördagen den 27 augusti i röstningslokalen i kommunhuset var följande:

”Röstmottagare var jag och en till person. Före öppnandet klockan 10 gick vi igenom alla valsedelsfack, fyllde på i SDs fack och kunde därmed säkerställa att alla fack var intakta”, har tjänstepersonen berättat för kommunalrådet.

”Precis klockan 10 kom en kille in och röstade, därefter kom två par. En av männen påpekade att det inte fanns röstsedlar för SD. En av oss gick fram och konstaterade att i facket med vita namnvalsedlar, var valsedlarna upp och nervända. De ställdes rätt och mannen kunde förse sig med de valsedlar han önskade. INGA fack var tomma, inga valsedlar var bortplockade, detta är ett rent fel. Möjligheten att rösta var på intet sätt satt ur spel för de röstande. Händelsen skrevs upp i den dagrapport röstmottagarna fyller i för varje dag som röstning pågår.”

– Jag vill på intet sätt förringa händelsen men vill förtydliga att valarbetet utförs med all tänkbar noggrannhet som tänkas kan, påpekar kommunalrådet.

Upptäck mer från

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa