Felaktiga uppgifter sprids om att Fagerstapolitiker kört rattfull och krockat

De senaste dagarna har ett rykte spridits om att en ledande politiker i Fagersta krockat och tagits av polisen för rattfylleri. Men det finns en naturlig förklaring till missförståndet.

I måndags körde en bil in i en buss vid infarten till sjukhuset i Fagersta, och föraren smet från olycksplatsen. Med hjälp av vittnen kunde polisen snabbt hitta bilen vid Cirkle K-macken och ta med sig föraren för provtagning. Han är nu misstänkt för rattfylleri, olovlig körning och smitning. Detta berättade polisen om på sin hemsida.

Polisen markerade den krockade bilen med plastband, något som dragit till sig förbipasserandes intresse, där den står parkerad vid macken bara några meter från riksvägen i Västanfors.

De som gjort slagningar på registreringsnumret har fått fram att bilen står på en av Fagerstas ledande politiker och den uppgiften har spridits vidare på sociala medier och privat på arbetsplatser, med mera.

Flera personer har också frågat på macken vem som togs av polisen och svaret har blivit en man i 50-årsåldern, vilket ytterligare förstärkt ryktesspridningen eftersom politikern är i den åldern.

Efter att flera läsare kontaktat FN har det klarnat vad som hänt. En partivän till honom förklarar hur det ligger till. Politikern sålde bilen i lördags och papperen skickades in till Trafikverket.

Men registreringen av ägarbytet dröjde tre dagar och därför stod han formellt som ägare vid krocken. Men han körde inte bilen vid olyckstillfället och på onsdagen ändrades ägaruppgifterna hos Trafikverket.

%d bloggare gillar detta: