Stort polispådrag på Ringvägen i Fagersta

Ett stort antal poliser larmades till en lägenhet på Ringvägen i Fagersta på torsdagskvällen. En man gjorde sig skyldig till blåljussabotage när han skulle föras bort.

Vid niotiden på kvällen fick Fagersta Nyheter flera tips om att det stod fyra polispatruller utanför ett av höghusen, samtidigt som ytterligare polisbilar anlände söderifrån med blåljus påslagna till Fagersta.

Polis på plats var mycket förtegna om fallet och hänvisade till ledningen i Uppsala. Där ville man först inte säga något och bad FN att återkomma senare. Efter midnatt berättade ett polisbefäl att man fått i uppdrag av en annan polisregion att hämta in en person och när det skulle ske blev det tumult i bostaden.

Mannen gjorde motstånd när han skulle gripas och fick hjälp av andra i bostaden. En gav sig på ett polisfordon när han skulle gripas. Efter att två personer förts bort gjorde polisen en noggrann genomgång av lägenheten och ambulanspersonal tog hand om några personer.

%d bloggare gillar detta: