Tio tusen väntas komma och titta när Sverigeeliten kör Nattkröken runt Fagersta

I morgon eftermiddag fredag är det start för Nattkröken, som i år ingår i SM. Arrangerande Fagersta Motorklubb räknar med att upp emot tio tusen personer kommer att bege sig ut för att titta när eliten av rallyförare far fram på vägarna runt Fagersta.

Senast Fagersta MK stod värd för en SM-deltävling i rally var 1972. Nu blir det ett spännande 50-årsjubileum där den mest kända sträckan tidigare använts i VM-sammanhang. Specialsträckorna är förlagda till området runt Fagersta, plus att några körs i Dalarna.

Det är årets fjärde deltävling i rally-SM. Drygt 80 förare är anmälda och det är ett starkt startfält som tar sig an tio specialsträckor, fyra på fredagen och sex på lördagen. Och det är en stor stab inom Fagersta MK som arbetat intensivt med alla förberedelser inför tävlingen.

I kväll 19.30 blir det presskonferens på Brinelltorget. Där kommer Hampus Juteryd att intervjua ett flertal namnkunniga förare från de olika klasserna på Rally-SM.

I klassen för bilarna med mest hästkrafter och fyrhjulsdrift, Internationella 4 wd, kommer de tre som ligger i topp i SM-serien efter tre deltävlingar till start.

1) PG Andersson, Årjängs MK, Ford, 67 poäng
2) Jonas Åkesson, Karskrona AK, Skoda, 49
3) Jari Liiten, Sandvikens MK, Skoda, 46.
I den klassen kommer två norrmän till start; Eyvind Brynildsen, KNA Varna, Skoda, och Frank Tore Larsen, NMK Modum & Sigdal, VW Polo.

I näst högsta klassen, Nationella 4 wd, kommer också topp tre till start.
1) Michael Wikström, NMS Boden, Ford, 90 poäng
2) Mats Jonsson, Forshaga MC, Skod, 59
3) Albert Friberg, SMK Motala Bil, Mitsubishi, 43
Här startar även Fagerstaekipaget Erik Pettersson/Pontus Björnberg i en Subaru.

Klassen med flest startande, 35 ekipage, Nationella 2 wd, kommer ettan och tvåan i SM-serien till start.
1) Patrik Flodin, Ilsbo MK, Volvo 940, 85 poäng
2) Emil Karlsson, Hällefors MK, Volvo 240, 55
Här startar också Fagerstaekipagen Mikael Wisti/Hugo Carlberg, Volvo 940, Tomas ”Lången” Pettersson/Alexander Glavsjö (Fryksdalens MK), BMW Compact, samt från Norbergs MC, Thomas Achrén/Rickard Forsell, BMW 325i

%d bloggare gillar detta: