Begriper inte agerandet från Fagerstasossarna mot arbetarrörelsens högborg

INSÄNDARE

I mer än åtta år har S i Fagersta utlovat en satsning på kulturen men ingenting har hänt. Nu gick man ut på självaste första maj och sa att man tänker ”färdigställa” ett allaktivitetshus med biograf, scen, industrimuseum, replokaler, bibliotek och kulturskola.

Ordet färdigställa är konstigt valt eftersom man inte ens tagit ett enda spadtag under alla de år som gått sedan man utlovade det före förrförra valet 2014 men har istället satsat på att bygga sportanläggningar medan kulturen tvingats till att vara kvar i sina nedslitna lokaler som Risbros källare.

Men nu ska det alltså bli av och då slår man till med en bio också i detta hus som S har två olika benämningar på – allaktivitet och kultur och som ska innehålla en biograf enligt vad ordföranden sa på första maj.

En ny biograf i Fagersta vore rena dödsstöten för Folkets hus där bion är den huvudsakliga verksamheten och där man kämpar på för att få det att gå runt med kanske 50 biobesökare i snitt per film.

Hur tänker Fagerstas sossar att den kommunala biografen ska skötas, ska anställda göra det på kvällstid lär det bli en dyr historia samtidigt som Folkets hus som nyligen fått nytt tak för över två miljoner riskerar att få slå igen eftersom det inte finns underlag för två biografer i Fagersta och publiken troligtvis väljer att gå på den nyaste.

Vad säger Socialdemokraternas representanter i Folkets hus styrelse om detta som faktiskt blir ett hårt slag mot det som är arbetarrörelsens högborg i Fagersta sedan 100 år och varför använder man hela tiden ordet färdigställa istället för att säga att man ska bygga ett allaktivitetshus?

En som vill ha svar av partiet

%d bloggare gillar detta: