Populära Bertils brygga har blivit Bertil Beach

Hundratals barn och vuxna i Uggelbo har under många år glatt sig åt att hoppa från Bertils brygga. Men den epoken är över. Bryggan är körd till tippen och kommer inte att ersättas. Nu hoppas grannarna slippa en båtramp där.

Det var Bertil Eriksson på Uggelbo som för många år sedan bestämde sig för att göra i ordning bryggan som blivit så populär i grannskapet. De flesta har promenerat dit för att bada, men det finns en äng där man kan parkera bilar.

Fagersta kommun har sett mellan fingrarna men NVK:s miljöhandläggare Lisa Ekberg konstaterar att bryggan varit olaglig under alla år. Några efterräkningar blir det dock inte eftersom bryggan är borttagen.

– Delar av den hade ruttnat så vi körde den till tippen, säger Bertil Eriksson, som gläds åt att den fyllt sin funktion väl och uppskattats av många genom åren.

Det som är kvar är den sandstrand som Bertil Eriksson anlade och som gör att det fortfarande är en badplats som närboende kan besöka för att sola och ta sig ett dopp.

Men eftersom Fagersta kommun planerar att anlägga en sjösättningsramp för båtar där hoppas Bertil och många med honom på Uggelbo att den placeras en bit bort så att i alla fall den lilla badplatsen får finnas kvar.

%d bloggare gillar detta: