Polispådrag efter försvunnen kvinna i Skinnskatteberg

Polisen letar sedan söndagseftermiddagen efter en kvinna i 85-årsåldern som tros ha gått vilse i skogarna öster om Skinnskatteberg.

Kvinnan, som heter Elin, gick ut vid tiotiden på förmiddagen och när hon inte kommit hem sent på eftermiddagen slog anhöriga larm. Polisen skickade ut flera patruller samt helikopter och drönare som söker efter henne i ett stort område. Hon är troligtvis klädd i en grön anorak med huva, bomullsbyxor, lågskor och hade med sig gåstavar.

Vakthavande befäl i Uppsala uppgav kvart över elva på söndagskvällen att sökandet efter kvinnan dittills inte hade gett något resultat, men att man tänkte fortsätta letandet under natten, bland annat med hundpatruller.

Polisen uppgav strax efter klockan fyra i natt att man är mycket angelägen att få in tips från allmänhet som tros ha observerat kvinnan.

På morgonen uppger polisen att den försvunna kvinnan själv hört av sig på telefon och uppgett att hon befinner sig i skogen, att hon är blöt och att hon ramlat. Polisen har inte kontakt med kvinnan i nuläget.

Polisen inriktar i nuläget sin sökinsats till området mellan Masbo idrottsplats och Skärsjön. Sökområdet kan komma att ändras under sökinsatsens gång.

Polisen ber alla som bor i Skinnskatteberg att kontrollera uthus eller liknade byggnader på sina tomter för att se om kvinnan kan ha sökt skydd.

En kontakt om bistånd i sökinsatsen har tagits med Försvarsmakten.

%d bloggare gillar detta: